Itämeripäivän haaste otettu vastaan Saimaan rannalla

Turun Suomalaisen Yhteiskoulun (TSYK) lukio haastaa kaikki Suomen koulut mukaan syömään Itämeren lähikalaa Itämeripäivänä 27.8.2020. Kotimaisen kalan avulla voidaan poistaa vesistöistä fosforia, mikä vähentää Itämeren rehevöitymistä. Syömällä lähikalaa tuetaan myös paikallisia kalastajia.

Haaste on otettu täällä Etelä-Karjalassa vastaan ja sen myötä Imatran ja Lappeenrannan lukioissa sekä peruskouluissa toteutetaan Itämeripäivää mm. syömällä Järvikalapuikkoa asiaan kuluvine lisukkeineen. Saimaan Tukipalvelut Oy vastaa ruokatarjoilusta ja on mukana Itämeripäivän toteutuksessa. On mieluisaa olla mukana haasteessa, joka tukee ympäristömyönteistä toimintaa, hyvää ravitsemusta lisääntyvän kalan syönnin muodossa ja suomalaista työtä!

Sen lisäksi, että Järvikalapuikkoa syödään 27.8. kaikissa Lappeenrannan ja Imatran peruskouluissa sekä lukioissa, tarjotaan sitä myös kaikissa päiväkodeissa. Olemme varanneet Itämeripäivänä järvikalapuikkoja 15 000 ruokailijalle. Ennakkovaraus on tehty n. 1500 kilolle, joka tekee yhteensä n. 60 000 järvikalapuikkoa!

Järvikalapuikon valmistuksessa käytetty särki on kotimaista, hoitokalastusmenetelmällä pyydettyä kalaa.

Haasteeseen osallistuvat koulut näet tästä linkistä.

Elina Särmälä
ruokapalvelujohtaja

Saimaa.png