Koronapandemiasta johtuvat ruokajakelujärjestelyt

 

Mikäli oppilas määrätään karanteeniin, on hänellä oikeus myös etäopiskelun aikana tarkoituksenmukaisesti järjestettävään kouluruokailuun.

Saimaan Tukipalvelut Oy valmistaa etäopiskelijoiden ruoat tarveilmaisun perusteella erityisruokavaliot huomioiden. Mahdollisuuteen aloittaa ruokajakelu, vaikuttavat seuraavat seikat: ajankohta, milloin tieto karanteenin alkamisesta saadaan ja kuinka suurta joukkoa karanteenimääräys koskee. Aikaisintaan ruokajakelu voidaan aloittaa kahden päivän kuluttua ilmoituksesta, mutta jos jakelu koskee suurta joukkoa oppilaita, voi viive olla pidempikin. Viive johtuu siitä, että ruokajakeluun valmistettavat ruoat jäähdytetään ja annospakataan jokaista oppilasta varten erikseen. Lisäksi ruokajakelua varten tulee hankkia elintarvikkeita, joita ei välttämättä ole varastossa valmiiksi.

 

Ruokajakelu toteutetaan oppilaan koululla kaksi kertaa viikossa; maanantaisin ja keskiviikkoisin. Maanantaina jaetaan kahden päivän ruoat, ruokajuoma, leivät ja levite. keskiviikkona kolmen päivän ruoat. Ruokajakelu pyritään ajoittamaan iltapäivään ja terveysturvallisesti joko ulkotiloissa tai aulassa. Tarkat jakelupaikat, aikataulu ja noutopaikka ilmoitetaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti.