Terveyttä kasviksista

Terveyttä edistävä ruokavalio sisältää monipuolisesti erivärisiä kasviksia sekä raakana että kypsennettynä.

Kasviksista saat suuren joukon kivennäisiä ja kuituja. Kasviksissa on myös bioaktiivisia, terveyttä edistäviä aineita,
kuten flavonoideja, joita saat erityisesti sipuleista, vihanneksista, marjoista ja hedelmistä.
Voit syödä kasvikset yhtä hyvin tuoreina kuin pakasteina.

Ravitsemussuositusten mukaan kasviksia kannattaisi syödä vähintään 400 g eli noin 5-6 kourallista päivässä. Tämän lisäksi on hyvä
syödä aterioilla perunaa. Suomalaisten kasvisten käyttö on vielä melko vaatimatonta verrattuna moniin muihin maihin.

- Syö kasviksia joka aterialla.
- Tutustu uusiin kasviksiin, ja opettele syömään niitä.
- Käytä marjoja, ne ovat pohjoisen superfoodia

Miksi kasviksia pitäisi syödä?


Vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat sekä pähkinät ovat luonnon vitamiinipillereitä!
Kasvisten runsas käyttö vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, aikuisiän diabetekseen ja tiettyihin syöpätyyppeihin.
Lisäksi ne auttavat painonhallinnassa, koska ne lisäävät ruoan tilavuutta syrjäyttäen muita energiatiheämpiä ruokia.

Marja kollaasi.jpg kasvisvartaat.jpg