” Tässä työssä voin haastaa itseni joka päivä”

esa.jpg
Esa 34, kunnossapitopalvelut

Muutin Lappeenrantaan Savosta perheen kanssa noin kolme vuotta sitten. Täällä on paljon enemmän työtä tarjolla kuin kotiseudullani. Etsin täältä töitä ja pääsinkin Lappeenrannan kaupungille ympäristötyöntekijäksi ja noin vuosi sitten tulin töihin tänne kunnossapitopalveluihin.

Olen koulutukseltani kuorma-autonkuljettaja ja olen tehnyt töitä monessa eri työpaikassa aikaisemmin, ansioluetteloni on melkoisen pitkä. Olen tehnyt erilaisia asiakaspalvelutöitä yli 10 vuotta useissa työkohteissa. Osaan kuunnella asiakasta ja olen siinä hetkessä mukana ja läsnä. Vaikka olen kuuro, pystyn kommunikoimaan eri tavoin vaihtelevissa tilanteissa ja pystyn mukauttamaan omaa viestintääni keskustelukumppanin mukaan. Olen sopeutunut tilanteeseen ja käytän muita aisteja tehokkaammin, kun en kuule.

Teen työkseni
puusepäntöitä ja toimenkuvaani kuuluu mm. ikkunoiden kunnostaminen ja muu ikkunoiden parissa tehtävä korjaustyö. Käsillä tekeminen ja käsityöläisyys ovat sydäntäni lähellä. Pidän siitä, että ihmiset näkevät kätteni jäljet ja voivat ihastella sitä.

Tyypillinen työpäiväni
on vaihteleva, mikään päivä ei ole toisensa kaltainen.

Arvostan työssäni
monenlaisia asioita: Hyvä ilmapiiri työpaikalla, työkaverit, hyvä organisaatio. Täällä on hyvä asenne kaikilla ihan esimiehiä ja johtoa myöten, eikä viittomakielen kanssa ole ollut ongelmaa. Kaikki on mielestäni tosi hienosti! 

Parasta työssäni
on käsillä tehtävä työ. Olen koko ikäni ollut mukana isäni sekä ukin kanssa ja tehnyt käsillä monipuolisesti työtä. Voidaan sanoa, että olen kasvanut puutöiden parissa ja käsityöläisyys on sydäntäni lähellä. Työpaikan hyviä puolia on mm. se että voin olla oma itseni, minuun luotetaan, saan hoitaa itse oman työni.

Parasta Saimaan Tukipalveluissa
on se, että työnantaja tarjoaa kursseja ja koulutusta, joiden avulla voi kehittää omaa itseä ja osaamista.

Hauskin hetki töissä
on kahvitauolle kokoontuminen työkavereiden kanssa. Ihmiset täällä Etelä-Karjalassa ovat avoimempia, keskustelevat mielellään: paljon ja vilkkaasti.

Minut saa hyvälle tuulelle
koko työpaikan kokonaisuus, kaikki mikä liittyy tähän työhön ja työpaikkaan. Tunnen olevani tärkeä työntekijä ja kuulun joukkoon.

Työssäni olen ylpeä
lopputuloksesta ja siitä että voin itse olla tyytyväinen siihen, mitä teen. Olen sinnikäs, ja luovutan työn eteenpäin vasta kun olen sen laatuun itse tyytyväinen.

Työssä auttaa jaksamaan
se, että voin olla oma itseni työpaikalla. Energiaa ei mene hukkaan siihen, että jännittää. Minua auttaa jaksamaan myös se, että voin haastaa itseni joka päivä aina uudestaan tekemään parempia suorituksia ja asetan itselleni tavoitteita työn laadun suhteen.

Innostun työssäni
siitä, että saan haasteellisia, vaikeita töitä, jossa voin kehittyä ja kehittää omaa ammattitaitoa, jossa joudun prosessoimaan sitä omaa työtä. Pitää osata monta asiaa, eikä voi odottaa että joku tekee työn puolestasi.

Pidän omasta jaksamisesta huolta
keskittymällä vapaa-aikana perheeseen ja lapsiini. Olen mm. tukihenkilönä, Miehen mallina lapsille -toiminnassa. Lisäksi olen kuurojen yhdistyksen puheenjohtaja ja kannan vastuuta jäsenten asioista ja hyvinvoinnista.

Kunnossapitopalveluihin sopii mielestäni henkilö, joka on
käsityötaitoinen, visuaalinen sekä sosiaalinen, yhteistyökykyinen ja oma-aloitteinen, on pystyttävä myös työskentelemään yksin.

Vinkkinä ihmisille, jotka haluaisivat hakeutua alalle ja Saimaan Tukipalveluille töihin
Saimaan Tukipalvelut on monialainen työnantaja, tervetuloa tutustumaan.

Esimies, vastaava mestari Timo Kiukas kertoo:
"Kunnossapitopalveluissa työ on monipuolista ja hyvin omanlaistaan, sekä todella vaihtelevaa esimerkiksi vikailmoitusten määrän perusteella. Sosiaaliset taidot ja asiakaspalvelutaito on todella tärkeässä osassa. Asiakaspalvelu on tärkeää myös sen vuoksi, että ollaan yrityksen edustajina kun liikutaan kentällä ja myös että työntekijä antaa asiakkaalle kuvan yrityksestä. Päiväkodissa ja lasten pariin mentäessä täytyy osata tehdä työt vähän eri tavalla ja käyttäytyä toisin kuin esimerkiksi aikuisten asiakkaiden parissa."