Meiltä kysyttyä

Työnhakijoita askarruttavat usein samankaltaiset asiat. Olemme koonneet tähän tavanomaisimpia kysymyksiä vastauksineen.

Työpaikkahaut julkaistaan avoimet työpaikat kohdassa. Kun löydät sinua kiinnostavan tehtävän, voit hakea sitä täyttämällä sähköisen hakemuksen. Voit myös täyttää avoimen työhakemuksen, mikäli sopivia työtehtäviä ei tällä hetkellä avoinna. Lisäksi meillä on jatkuva työntekijähaku sijaisreserviimme. Kaikki hakulomakkeet löydät kohdassa avoimet työpaikat.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat sähköpostiisi viestin hakemuksesi tallentumisesta järjestelmäämme. Hakemuksen perusteella soveltuvimmat hakijat kutsutaan haastatteluun, jonka jälkeen tehdään työntekijävalinnat. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin sähköpostitse viimeistään rekrytointiprosessin päätyttyä.

Sijaisreserviin hakeneet työntekijät kutsutaan ensin työnhakijainfoon, jossa käydään yhteisesti läpi sijaisuuksien tekemiseen liittyvät keskeisimmät käytännöt. Tämän jälkeen jokaisella työnhakijainfoon osallistuvalla on henkilökohtainen haastattelu, jossa yhdessä työnhakijan kanssa määritellään ne työtehtävät ja – kohteet, joissa työntekijän on mahdollista työskennellä.

Se millaisia työntekijöitä haetaan, riippuu työtehtävästä, mutta yleisesti ottaen hakemamme työntekijät ovat työhönsä vastuullisesti suhtautuvia, työstään innostuvia alansa ammattilaisia. Tarkemmat valintakriteerit ovat nähtävissä kunkin työpaikkailmoituksen yhteydessä.

Hakemusten hallinnan vuoksi toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköiseen järjestelmäämme.

Meillä on tarjolla runsaasti erilaisia työtehtäviä monissa eri työkohteissa. Työkohteissamme työskentelee mm. laitoshuoltajia, ruokapalvelutyöntekijöitä, kokkeja, tekstiilihuoltajia sekä kiinteistöhuolto- ja kunnossapidon työntekijöitä. Työtehtäviä on tarjolla Etelä-Karjalan alueen kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, hoitolaitoksissa, aluekeittiöissä, henkilöstöravintoloissa sekä pesulassa. Tarjoamme vakituisia ja määräaikaisia työtehtäviä. Meillä on myös oma sijaisreservi, jonka kautta on mahdollista tehdä töitä joustavasti oman aikataulun mukaan.

Sijaisreserviin valittavilta henkilöiltä toivomme joko koulutuksen tai aikaisemman työkokemuksen kautta hankittua osaamista alan työtehtävistä. Tärkeintä on kuitenkin oikea asenne sekä halu oppia ja kehittyä työtehtävien mukana; järjestämme tarvittaessa perehdytyskoulutuksia mm. siivoustyön perusteisiin. Sijaisilta edellytämme 18 vuoden ikää sekä riittävää suomen kielen taitoa.

Sijaistyötehtävissä päivät ovat usein monipuolisia ja työkohteet vaihtuvat, joten työntekijöiltä odotetaan joustavuutta, taitoa sopeutua mutkattomasti vaihteleviin tilanteisiin sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Myös hyväntuulinen palveluasenne on tarpeen.

Ensimmäiset kesätyöpaikat tulevat haettavaksi avoimet työpaikat -sivulle yleensä tammi-helmikuussa. On mahdollista, että uusia paikkoja tulee hakuun kevään aikana, joten kannattaa seurata ilmoittelua.

Vastaukset yleisimpiin ongelmatilanteisiin löydät KuntaRekryn usein kysytyistä kysymyksistä.