Ruokapalveluesimies Iitu

Iitu 29v, ruokapalveluesimies, Saimaan Tukipalvelut Oy

"Parasta työssäni on se, että saan ottaa vastuuta tekemästäni työstä ja huomata, että asiat sujuvat mainiosti"

Mitä olen aikaisemmin tehnyt? Koulutus, työhistoria?
Koulutukseltani olen tradenomi, restonomi ja kokki. Lisäksi opiskelen työn ohessa restonomin ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Ravintola-alalla olen työskennellyt nyt 8 vuoden ajan ja sitä ennen toimin erilaisissa myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä. Aloitin työurani ruokakaupasta, josta siirryin astiakauppaan ja sen jälkeen päädyinkin jo ravintola-alalle. Ruoka ja sen valmistus onkin kiinnostanut minua pienestä pitäen.

Miten tulin Saimaan Tukipalveluihin töihin, työhistoria, urapolku Satussa, mitä teen työkseni
Aloitin Saimaan Tukipalveluissa kesällä 2015 ruokapalveluiden poolilaisena. Ensimmäinen keikkani oli Lauritsalan aluekeittiöön, jossa tiskailin viikon ajan. Tämän jälkeen pääsin innokkaan kotileipurin unelmatyöhön leipomo Willipullaan. Pullantuoksussa vierähti lopulta koko ensimmäinen syksyni ja tämän jälkeen palasin kiertelemään eri kohteita. Välillä valmistin ruokaa Taipalsaaren vanhainkodilla tai Juurakkokadun palvelukodilla. Tutuksi ehti tulla myös Kesämäen, Joutsenon ja Sammonlahden aluekeittiöiden ruokapalvelutyöntekijöiden työt. Muutaman kuukauden kierreltyäni minulle löytyi pidempiaikainen sijaisuus Kesämäen aluekeittiöstä. Siellä työskentelin vuoden ajan pääasiassa kotiaterioiden annospakkaajana. Olin kuitenkin jo työhaastatteluvaiheessa kertonut haluavani edetä urallani, joten minulle tarjottiin seuraavaksi paikkaa asiakaspalveluyksiköstä, missä pääsinkin sijaistamaan silloista esimiestäni ja harjoittelemaan niin tilausten tekoa kuin laskutustakin. Tästä opista oli varmasti paljon hyötyä ja sain lopulta ruokapalveluesimiehen paikan Honkaharjun aluekeittiöstä. Pääsin unelmatyöhöni ja vastaan tällä hetkellä Honkaharjun aluekeittiön toiminnasta. Niin ja välillä olen myös tehnyt keikkoja Imatralla kahvila Virrassa erilaisten tapahtumien aikana! Melko paljon erilaista työkokemusta on siis kolmessa vuodessa ehtinyt kertyä!

Tyypillinen työpäiväni
Aloitan työni joka aamu klo 6.30. Luen ensin sähköpostit ja hyväksyn edellisenä päivänä tulleet laskut. Tämän jälkeen siirryn liukuhihnalle jakamaan aamupuuroa vuodeosastojen potilaille. Puuron jaon jälkeen teen tilauksia, vastailen sähköposteihin ja puheluihin, suunnittelen työvuoroja ja niin edelleen. Huolehdin, että keittiöllä homma toimii ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Arvostan työssäni
Sitä, että minuun luotetaan ja minulle on annettu mahdollisuus tehdä työtä, josta todella pidän.

Parasta työssäni
On se, että saan ottaa vastuuta tekemästäni työstä ja huomata, että asiat sujuvat mainiosti.

Parasta Saimaan Tukipalveluissa
On loputtomat uramahdollisuudet. Iso yritys ja erilaiset toimialat mahdollistavat sen, että jokainen pääsee tekemään haluamaansa työtä. - Tai kokeilemaan vähän kaikkea niin kuin minä.

Hauskin hetki töissä
Välillä esimiestyö on vähän yksinäistä ja ”kuivakkaa”, joten hauskimmat hetket ovat yleensä perjantai-aamuisin aamupalapöydässä työkavereiden kanssa.

Minut saa hyvälle tuulelle
Auringonpaiste, mukavat työkaverit ja se, kun koko keittiö on onnistunut työssään erinomaisesti.

Työssäni olen ylpeä
Työntekijöideni ammattitaidosta, siitä miten työt sujuvat aina hyvin!

Työssä auttaa jaksamaan
Mukavat työkaverit ja asiakkaat.

Innostun työssäni
Kun keksin jonkin uuden oivalluksen, jolla helpotan omaa tai muiden työtä. Välillä innostun myös ihan vaan siivoamaan varastoja ja järjestelemään niitä, jotta tavarat löytyisivät helpommin.

Pidän omasta jaksamisesta huolta
Käymällä aktiivisesti kuntosalilla ja lenkkipoluilla juoksemassa. Myös kesämökin saunan löylyt rentouttavat kummasti ja kodin sisustusjutut saavat ajatukset muualle ja luovuuden valoilleen.

Poolilaiseksi sopii mielestäni henkilö, joka
On valmis tarttumaan toimeen ja tekemään erilaisia töitä. Hyvä poolilainen on myös joustava ja kiinnostunut näkemään erilaisia työkohteita.

Vinkki tulevalle poolilaiselle
Eri työkohteista kannattaa kerätä oppeja ja vinkkejä talteen tulevaa varten. Näkemällä erilaisia työympäristöjä ja työtapoja oppii niin itsestään kuin työstäänkin paljon. Kannattaa siis pitää kaikissa paikoissa silmät ja korvat auki!

Mitä pitää ottaa huomioon, kun haluaa hakeutua poolilaiseksi

Työ on vaihtelevaa ja aina työkohdetta ei tiedä etukäteen. Auto on myös hyvä olla olemassa, sillä mielenkiintoisia työkohteita on yrityksessämme laajalla alueella.