Kesätyöntekijä Maiju

Kesätyöntekijä Maijun mietteitä Saimaan Tukipalveluilla työskentelystä

Olen Maiju, opiskelen tällä hetkellä lukiossa ja harrastan balettia. Balettiryhmämme harjoittelee tällä hetkellä kevätnäytökseen sekä ensi syksyn esityksiin.

Hain viime kesänä Saimaan Tukipalvelun kesätyöpaikkoja tuttavien suositteluiden perusteella. Työ Saimaan Tukipalveluissa oli ensimmäinen virallinen kesätyökokemukseni. Työssäni avustin Kaukaan koulun perussiivouksessa, johon kuului luokkien tyhjennys sekä seinien, käytävien ja ikkunoiden pesu. Hauska yhteensattuma tässä työpaikassa oli se, että kävin alakoulun samassa koulussa ja työparinani toiminut laitoshuoltaja oli minulle entuudestaan tuttu.

Pidän siitä, että voin tehdä töitä oma-aloitteisesti ja monipuolisesti sekä opetella uusia asioita. Innostun, kun ihmiset ovat hyväntuulisia ja sosiaalisia. Aluksi, pitkän opintovuoden jälkeen seisomatyö tuntui raskaalta, mutta siihen tottui nopeasti.

Jos miettii hakeutumista siivousalalle, niin kannattaa olla ennakkoluuloton, siivoustyö on niin paljon erilaisempaa kuin mitä etukäteen voisi kuvitella. Siivoustyössä tarvitaan keskittymiskykyä ja pitkäjänteisyyttä, jotta jaksaa kuunnella ohjeet tarkasti ja tehdä työt loppuun asti.

Saimaan Tukipalvelut Oy iso yhtiö, mutta yhteisö on kuitenkin tiivis. Oman kokemukseni mukaan uudet työntekijät otetaan hyvin vastaan. Ennen työn aloitusta kesätyöntekijöille järjestettiin yhteinen perehdytystilaisuus, jossa käytiin läpi siivouksen perusteita. Sen jälkeen sain vielä hyvän perehdytyksen tehtävään työkohteessa.

Kesätyöntekijöille kertoisin, että kannattaa olla oma-aloitteinen, pitää kysyä neuvoa, jos ei tiedä tai ymmärrä. Kesätyöntekijöiden kanssa työskenteleville vinkkaisin, että työtehtävät kannattaa selittää hyvin tarkasti ja selkeästi.

Parasta Saimaan Tukipalveluissa on, että työntekijöitä on monessa työtehtävässä ja työkohteessa.
Terveisiä SaTun henkilökunnalle: Hyvin sujuu kaikki.