Ruokapalvelutyöntekijä Taija

Taija, 27 v, ruokapalvelutyöntekijä Saimaan Tukipalvelut Oy

”Asiakkaat saavat minut hyvälle tuulelle”

Työhistoriani ja miten tulin Saimaan Tukipalveluille töihin
Olen ollut koko ikäni kova tekemään, aloitin kesätöissä 14-vuotiaana ja tein töitä aina kun oli mahdollista. Olen toiminut baaritarjoilijana, huoltoaseman työntekijä, pitopalvelutyöntekijä ja leipomossa. Parhaimmillaan olen tehnyt kolmea työtä yhtä aikaa; leipomossa aamuyöstä, huoltamolla päivällä ja baarissa yöllä, se aika oli todella vauhdikasta. Lapsen saaminen rauhoitti vilkkaan elämänmenon ja tämän vuoksi halusinkin muutosta työntekoon.

Alun perin tulin Saimaan Tukipalveluiden ruokapalvelun sijaispooliin noin 4 vuotta sitten. Tuttava suositteli Saimaan Tukipalveluita ja hänen kauttaan minulla oli etukäteen tietoa työnantajasta. Halusin säännöllisempää työaikaa ja kun ruokapalveluihin haettiin poolilaisia, niin päätin hakea. Olen ollut asiakaspalvelupisteiden lisäksi ruokapalvelutyöntekijänä Kesämäen aluekeittiössä.

Tällä hetkellä olen asiakaspalveluyksikössä ruokapalvelutyöntekijänä, ja meillä on kaikkiaan 5 erityyppistä toimipistettä, joissa kierrän melko säännöllisesti. Työhöni kuuluu vitriinituotteiden valmistusta, kassapalvelua, tarjoilutilausten toimittamista ja kaikkia erilaisia ruokapalvelutyöntekijän tehtäviä. Lisäksi sijaistan omaa esimiestäni hänen loma-aikoinaan.

Koulutukseltani olen kokki ja tarjoilija.

Arvostan työssäni…
työn ja työnantajan joustavuutta ja sitä, että työtehtävät ja toimenkuvat ovat todella monipuoliset. Työpäivät ovat niin vaihtelevia ja erilaisia, että työhön ei ehdi missään kohtaa kyllästyä. Kahvitukset, tarjoilutilaukset ja muut asiakastilanteet määrittelevät työn sisällön. Yksikään työpäivä ei ole toisensa kaltainen ja vaihtelua työhön tuo eri toimipisteiden välillä sukkulointi.

Parasta työssäni…

ovat ihanat työkaveri ja hyvä työilmapiiri. Ja parasta työnantajassa on se, että työtä on monipuolisesti tarjolla sekä toimipisteestä toiseen siirtyminen on helppoa.

Hauskin hetki…
töissä on se, että asiakkaita on paljon ja kivaa on, että he tervehtivät myös vapaa-ajalla. Joskus toki täytyy miettiä, että mistä kummasta tunnen tuon ihmisen.

Minut saa hyvälle tuulelle…
asiakkaat ja asiakaspalvelu, etenkin asiakkaiden kanssa jutustelu työn lomassa. Innostun työssäni siitä, että asiakkailta tulee hyvää palautetta ja siitä saan intoa palvella heitä aina vain paremmin.

Työssäni olen ylpeä siitä, että voin palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Ja mielestäni ruokapalvelutyöntekijäksi ja varsinkin asiakaspalveluyksikköön sopii reipas, ulospäin suuntautunut ja iloinen asiakaspalvelija.

Pidän itsestäni huolta…
ulkoilemalla ja lenkkeilemällä, minulla on koiria, jotka pitävät liikunnastani huolta. Lapset järjestävät ohjelmaa vapaa-ajalla, joten kotonakaan aika ei käy pitkäksi tai tylsäksi. Minua auttaa jaksamaan se, että työ- ja vapaa-aika ovat tasapainossa, enkä mieti työasioita vapaa-ajalla.

Työssäni vaikeaa on…
pitää ajatus kasassa silloin, kun on paljon tilaustarjoiluja sekä lounasasiakkaita ja muuta muistettavaa.

Parasta Saimaan tukipalveluissa on…
että työnantaja on iso ja joustava, toimipisteitä on paljon, siirtyminen toiseen työkohteeseen on helppoa. Lisäksi työvuoroja pystyy vaihtelemaan omien menojen mukaan.

Terveisiä tuleville työntekijöille...
Rohkeasti vaan mukaan meidän tiimiimme!