Etelä-Karjalan Pesulan tuotantopäällikkö Jussi-Pekka Huttunen


Jussi-Pekka Huttunen.jpg

”Aloitin Satussa kesällä 2010. Aikaisemmin olin pesulassa töissä kesällä 2003 ja 2004 jokusen viikon. Työtarjous 2010 kesällä tuli aitapensaan yli naapurin tädin toimesta. Kyseinen naapurin täti toimi silloin tämän samaisen laitoksen tuotantopäällikkönä. Otin tarjouksen vastaan mieluusti, kun tässä kohtaa kesää oli lievähköä vajausta taloudessa rahallisesti. Siitä sitten tuotantopuolelle töihin ja samana syksynä aloitin koulun Saimaan ammattikorkeakoulussa prosessitekniikan koulutusohjelmassa. Opintojen ajan tahkosin tuohta pesulassa kaikki lomat ja vapaat mitä koulusta oli. Nämä lomat menivät säkkejä tyhjenneelleen ja mattoja pesten.

Opintojen lähestyessä päätöstään tein opinnäytetyön pesulaan liittyen pienemmän pesu- ja kuivauslinjan modernisaatioon. Tämän jälkeen olin vuoden verran pois Satun palveluksesta ja toteutin itseäni pohjoisessa laskien lumilaudalla, polkien pyörällä ja tehden töitä Rukan laskettelukeskuksessa. Keväällä 2017 muutin pohjoisesta takaisin etelään ja tulin vanhoja työkavereita tervehtimään pesulaan. Tästä tervehtimiskäynnistä jäi käteen työsopimus tuotantopuolelle. Noin kuukauden jälkeen keskusteltiin miun kiinnostuksesta mahdollisiin työnjohtotehtäviin ja nämä hommat alkoivatkin hyvin nopeasti. Kesäkuun 12. päivästä syyskuun loppuun kestänyt ura työnjohtajana sai päätöksensä, kun lokakuussa nimike vaihtui tuotantopäälliköksi.

Tulevaisuuden mietteitä uuden nimikkeen johdosta on omalta kohdalta ainakin jokapäiväinen uuden oppiminen. Virheitä tulee todennäköisesti tehtyä koko rahan edestä, mutta aion ottaa niistä oppia samalla mitalla. Paljon uutta tietoa tulee päivittäin ja parhaani mukaan tästä otan koppia ja hommaa haltuun.

Tulevaisuuden suunnitelmia käytännössä on varmistaa osaamisen katkeamattomuus perehdyttämällä työntekijöitä uusiin työpisteisiin, yksinkertaistaa pesulan tuotantoa ja kohottaa sen varmuutta sekä luoda rennompaa työilmapiiriä missä työasioita ei otettaisi aina liian vakavasti. Näiden asioiden toteuttamiseen ei ole vielä ihan yksioikoisen selkeää suunnitelmaa, mutta visio on kirkas kuin lähdevesi.”