Kiinteistöhuoltaja Mika

Tavoitteena pitkä ura kiinteistönhuollossa 

Kiin­teis­tö­huol­ta­ja Mika Tiai­nen, 37, on alan­vaih­ta­ja, jol­la on tavoit­tee­na teh­dä pit­kä ura kiin­teis­tö­huol­lon paris­sa. 

– Kiin­teis­tön­hoi­ta­jan ammat­ti­tut­kin­toon kuu­lu­via näyt­tö­jä tulin aika­naan Sai­maan Tuki­pal­ve­luil­le teke­mään ja sil­le tiel­le jäin. Päi­vää­kään en ole katu­nut sil­lä, työ­ni on kuin minul­le teh­ty, hän kehuu. 

Sai­maan Tuki­pal­ve­luil­la Mika on työs­ken­nel­lyt kol­men vuo­den ajan. Hänen teh­tä­viin­sä kuu­luu kau­pun­gin kiin­teis­tö­jen hoi­to ja huol­to.  

– Huo­leh­dim­me, että LVI-lait­teis­tot ja nii­den auto­ma­tiik­ka toi­mii, sekä teem­me sään­nöl­li­ses­ti tiet­ty­jä tar­kas­tuk­sia ja huol­to­toi­men­pi­tei­tä, kuten ilmas­toin­ti­ko­nei­den suo­da­tin­ten huol­toa. Seu­raam­me myös kiin­teis­tö­jen ener­gian­ku­lu­tus­ta ja poh­dim­me, miten ener­gi­aa voi­si sääs­tä entis­tä parem­min, hän ker­too. 

Paras­ta työs­sä Mikan mukaan onkin sen laa­ja työn­ku­va ja vaih­te­le­vuus. Päi­vät kulu­vat liik­keel­lä, sil­lä hänen vas­tuul­laan ole­via koh­tei­ta, kuten kou­lu­ja ja päi­vä­ko­te­ja on Ylä­maal­ta Lap­peen­ran­nan kes­kus­taan, ja toi­si­naan päi­vys­tys­teh­tä­vis­sä Jout­se­noon asti.  

Sään­nöl­li­ses­ti suo­ri­tet­ta­vien töi­den lisäk­si työ­ti­lauk­sia tulee vikail­moi­tus­pal­ve­lun kaut­ta puhe­li­meen sen mukaan, mis­sä huol­toa mil­loin­kin tar­vi­taan. 

– Täl­lai­nen työ sopii minul­le, sil­lä olen hyvin aktii­vi­nen ja tyk­kään työs­tä, jos­sa näkee kät­ten­sä jäl­jen. Joka päi­vä on myös mah­dol­li­suus oppia uut­ta, hän sanoo. 

Tii­miin kuu­luu vii­si hen­ki­löä, ja kol­le­goil­ta saa aina tar­vit­taes­sa apua ja tukea.  

Myös työn asia­kas­pal­ve­lu­hen­ki­syys on Mikan mie­leen. Hän kuvaa ole­van­sa sosi­aa­li­nen luon­ne ja hän jut­te­lee mie­lel­lään asiak­kai­den, eli esi­mer­kik­si kou­lun hen­ki­lö­kun­nan kans­sa. 

– Asia­kas­pal­ve­lu­työ­tä­hän tämä on. Me olem­me sitä var­ten, että hoi­de­taan asiat ja pal­vel­laan.