Ruokapalveluesimies Iina

Aluekeittiön esimies Iina Virtanen on unelmatyössään 

Kyl­lä tämä on ihan unel­ma­työ, tyk­kään ja rakas­tan, Hon­ka­har­jun sai­raa­lan alue­keit­tiön esi­mies Iina Vir­ta­nen, 30, sanoo. 

Hänen työn­sä kat­taa alue­keit­tiön joka­päi­väi­sen toi­min­nan yllä­pi­don. Sii­hen sisäl­tyy tuk­ku­ti­laus­ten teke­mi­nen ja pur­ku, las­ku­tus ja sen seu­ran­ta, hävi­kin­seu­ran­ta, ruo­ka­lis­to­jen päi­vit­tä­mi­nen, hen­ki­lös­tö­asiat sekä yhteis­työ asiak­kai­den kans­sa. Tar­vit­taes­sa hän myös avus­taa keit­tiö­töis­sä. 

– Työ on hyvin vaih­te­le­vaa ja päi­vät ovat aina eri­lai­sia. Minul­le se sopii hyvin, hän sanoo. 

Hon­ka­har­jun sai­raa­lan alue­keit­tiös­sä Iina on työs­ken­nel­lyt vajaan vuo­den ver­ran. Hänel­lä on aiem­paa esi­mies­ko­ke­mus­ta kah­vi­la- ja ravin­to­la­työs­tä, suur­ta­lous­keit­tiös­sä pes­ti on ensim­mäi­nen.   

– Nau­tin työs­tä­ni, kun saan olla ihmis­ten kans­sa teke­mi­sis­sä. Sekä alai­sil­ta­ni että esi­mie­hil­tä­ni olen saa­nut pal­jon tukea. Meil­lä on mah­ta­va työ­po­ruk­ka, jos­sa kaik­ki puhal­ta­vat yhteen hii­leen, hän kiit­te­lee. 

Kou­lu­tuk­sel­taan Iina on res­to­no­mi (AMK). Poh­jal­la hänel­lä on lei­pu­ri-kon­diit­to­rin ammat­ti­tut­kin­to. Hän nos­taa esiin, että Sai­maan Tuki­pal­ve­luil­la on monia paik­ko­ja myös kor­kea­kou­lu­tut­kin­non suo­rit­ta­neil­le. 
– Lei­pu­ri-kon­diit­to­rin koke­muk­ses­ta­ni pys­tyn ammen­ta­maan pal­jon. Sen pääl­le res­to­no­min opin­not oli­vat luon­te­va pol­ku nykyi­seen työ­hö­ni. Asioi­den orga­ni­soin­ti ja hal­lin­noin­ti on minun jut­tu­ni, hän ker­too. 

Vapaa-ajal­laan Iina naut­tii mat­kus­te­lus­ta. Lisäk­si koi­ra ja puo­li­tois­ta­vuo­tias lap­si pitä­vät sopi­van kii­rei­si­nä. Pää­kau­pun­ki­seu­dul­ta hän pää­tyi Imat­ral­le opin­to­jen peräs­sä, löy­si puo­li­son ja jäi sil­le tiel­leen.  

– Olen viih­ty­nyt äärim­mäi­sen hyvin, ja tämä on hyvä paik­ka kas­vat­taa lap­sia. 

Iina kuvaa ole­van­sa hyvin ihmis­lä­hei­nen, hän aut­taa toi­sia mie­lel­lään ja halu­aa luo­da heil­le hyvää fii­lis­tä ja hyvää oloa. 

– Minus­ta ruo­an paris­sa yhdis­tyy tämä kaik­ki, hän sum­maa.