Aluekeittiön esimies Iina Virtanen on unelmatyössään
Kyllä tämä on ihan unelmatyö, tykkään ja rakastan, Honkaharjun sairaalan aluekeittiön esimies Iina Virtanen, 30, sanoo.
Hänen työnsä kattaa aluekeittiön jokapäiväisen toiminnan ylläpidon. Siihen sisältyy tukkutilausten tekeminen ja purku, laskutus ja sen seuranta, hävikinseuranta, ruokalistojen päivittäminen, henkilöstöasiat sekä yhteistyö asiakkaiden kanssa. Tarvittaessa hän myös avustaa keittiötöissä.
– Työ on hyvin vaihtelevaa ja päivät ovat aina erilaisia. Minulle se sopii hyvin, hän sanoo.
Honkaharjun sairaalan aluekeittiössä Iina on työskennellyt vajaan vuoden verran. Hänellä on aiempaa esimieskokemusta kahvila- ja ravintolatyöstä, suurtalouskeittiössä pesti on ensimmäinen.
– Nautin työstäni, kun saan olla ihmisten kanssa tekemisissä. Sekä alaisiltani että esimiehiltäni olen saanut paljon tukea. Meillä on mahtava työporukka, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen, hän kiittelee.
Koulutukseltaan Iina on restonomi (AMK). Pohjalla hänellä on leipuri-kondiittorin ammattitutkinto. Hän nostaa esiin, että Saimaan Tukipalveluilla on monia paikkoja myös korkeakoulututkinnon suorittaneille.
– Leipuri-kondiittorin kokemuksestani pystyn ammentamaan paljon. Sen päälle restonomin opinnot olivat luonteva polku nykyiseen työhöni. Asioiden organisointi ja hallinnointi on minun juttuni, hän kertoo.
Vapaa-ajallaan Iina nauttii matkustelusta. Lisäksi koira ja puolitoistavuotias lapsi pitävät sopivan kiireisinä. Pääkaupunkiseudulta hän päätyi Imatralle opintojen perässä, löysi puolison ja jäi sille tielleen.
– Olen viihtynyt äärimmäisen hyvin, ja tämä on hyvä paikka kasvattaa lapsia.
Iina kuvaa olevansa hyvin ihmisläheinen, hän auttaa toisia mielellään ja haluaa luoda heille hyvää fiilistä ja hyvää oloa.
– Minusta ruoan parissa yhdistyy tämä kaikki, hän summaa.