Ruokapalvelutyöntekijä Sanni

Isolla työnantajalla riittää kohteita erilaisiin elämäntilanteisiin 

Voi­sal­men alue­keit­tiön ruo­ka­pal­ve­lu­työn­te­ki­jä San­ni Vid­man, 33, vas­taa osal­taan sii­tä, että päi­vit­täin tar­vit­ta­vat 700 ruo­ka-annos­ta val­mis­tu­vat ajal­laan ja sel­lai­si­na kuin pitää. Keit­tiö ruok­kii pait­si Voi­sal­men kou­lun oppi­laat ja hen­ki­lö­kun­nan, myös nel­jä eri lähia­lu­een päi­vä­ko­tia.  

– Meil­lä teh­dään ruo­kaa oman kou­lun tar­pei­siin, mut­ta noin puo­let val­mis­ta­mas­tam­me ruo­as­ta myös läh­tee muu­al­le, hän kuvaa. 

Työn paras puo­li on San­nin mukaan sen moni­puo­li­suus ja se, että näkee kät­ten­sä jäl­jen. Hänen teh­tä­viin­sä kuu­lu­vat ruo­ka­sa­lin hoi­ta­mi­nen ja sali­työs­ken­te­ly, salaat­tien teko ja pak­kaa­mi­nen sekä tis­kaa­mi­nen. San­ni on kou­lu­tuk­sel­taan suur­ta­lous­kok­ki, joten tar­vit­taes­sa hän tuu­raa kok­kia sekä hoi­taa mah­dol­li­set dieet­ti­ko­kin vuo­rot. 

– Työ sopii ihmi­sel­le, joka on oma-aloit­tei­nen, moti­voi­tu­nut ja omaa sopi­vas­ti huu­mo­rin­ta­jua. Itse nau­tin myös työn sosi­aa­li­ses­ta puo­les­ta, ja salis­sa pitää osa­ta vas­ta­ta esi­mer­kik­si opet­ta­jien ja oppi­lai­den kysy­myk­siin. 

San­nin työ­päi­vä ajoit­tuu aamu­kuu­den ja ilta­päi­vä­kol­men välil­le. Voi­sal­meen hän siir­tyi vii­me vuo­den elo­kuus­sa suu­rem­mas­ta alue­keit­tiös­tä nime­no­maan päi­vä­työn vuok­si. 

– Vapaa-ajal­la toi­min jal­ka­pal­lo­val­men­ta­ja­na, joten oli tär­ke­ää saa­da vii­kon­lo­put vapaik­si. Onnek­si on iso työ­nan­ta­ja, jol­la on pal­jon koh­tei­ta. Täl­löin työ­tä on mah­dol­lis­ta muo­ka­ta elä­män­ti­lan­teen mukaan, hän kiit­te­lee. 

San­ni on myös inno­kas työ­mat­ka­pyö­räi­li­jä ja hänel­lä on menos­sa jo toi­nen työ­suh­de­pyö­rä. 

– Seit­se­män kilo­met­rin työ­mat­ka kul­kee säh­kö­avus­tei­sel­la fat­bi­kel­la kesät ja tal­vet. Olen myös kan­nus­ta­nut usei­ta työ­ka­ve­rei­ta­ni työ­suh­de­pyö­rän han­kin­taan, hän ker­too. 

Sai­maan Tuki­pal­ve­luil­la San­ni on työs­ken­nel­lyt nuo­res­ta iäs­tään huo­li­mat­ta jo 13 vuo­den ajan. Pit­käl­le ural­le on sel­keä seli­tys: 

– Meil­lä on hyvä työyh­tei­sö, ilma­pii­ri ja työ­nan­ta­ja. Eipä sitä muu­ta tar­vit­se­kaan.