Laitoshuoltaja Veera

Veera pitää Joutsenohallilla langat käsissä

Lai­tos­huol­ta­ja Vee­ra Aikio­nie­mi huo­leh­tii sii­tä, että Jout­se­no­hal­lil­la lii­ku­taan siis­tis­sä ympä­ris­tös­sä, tapah­tu­mat suju­vat sovi­tul­la taval­la ja varaus­kir­ja on ajan tasal­la.
- Tyk­kään todel­la pal­jon sii­tä, että työ on vaih­te­le­vaa. Tupa on täyn­nä koko ajan, ja asiak­kai­ta on kak­si­vuo­tiais­ta kah­dek­san­kymp­pi­siin.

Imat­ral­le paluu­muu­ton teh­nyt Vee­ra on työs­ken­nel­lyt lai­tos­huol­ta­ja­na Sai­maan Tuki­pal­ve­luil­la vii­den vuo­den ajan. Mat­kan var­rel­la hän on ehti­nyt suo­rit­taa oppi­so­pi­muk­sel­la kak­si tut­kin­toa­kin.
- Ajat­te­lin hake­va­ni pel­käs­tään sii­voo­jan töi­tä, mut­ta minul­ta kysyt­tiin kiin­nos­tus­ta­ni suo­rit­taa työn ohes­sa lai­tos­huol­ta­jan ammat­ti­tut­kin­to. Vii­me kevää­nä val­mis­tui myös lähie­si­mie­hen ammat­ti­tut­kin­to. Oppi­so­pi­mus on ollut mie­le­käs tapa opis­kel­la, sil­lä oppe­ja pää­see heti sovel­ta­maan käy­tän­töön.

Jokaiselle löytyy sopiva työkohde

Jout­se­no­hal­lin lai­tos­huol­ta­jat työs­ken­te­le­vät kol­men hen­gen tii­mi­nä, mut­ta jokai­nen hoi­taa vuo­ron­sa itse­näi­ses­ti.
- Tyk­kään työs­ken­nel­lä yhdes­sä mui­den kans­sa, mut­ta omak­si yllä­tyk­sek­si tämän työn myö­tä huo­ma­sin, että viih­dyn myös itse­näi­ses­sä työs­sä. Kai­kil­le ei myös­kään sovi vuo­ro- ja vii­kon­lop­pu­työ, mut­ta itse tun­nen tämän pai­kan omak­se­ni.

Vee­ran mukaan lai­tos­huol­ta­jan aja­tel­laan usein ole­van yhtä kuin sii­voo­ja, mut­ta eri koh­teis­sa tar­vi­taan eri­lai­sia tai­to­ja. Jout­se­no­hal­lil­la pää­see muun muas­sa mop­pi­mo­pon rat­tiin, juok­susuo­ra puo­les­taan put­sa­taan har­ja­ko­neel­la.
- Toi­set eivät pidä kas­sa­työs­tä, itse puo­les­ta­ni en viih­tyi­si vaik­ka­pa kou­lu- tai sai­raa­laym­pä­ris­tös­sä. Sai­maan Tuki­pal­ve­luil­la koh­tei­ta on pal­jon ja nii­tä voi vaih­taa tar­vit­taes­sa. Jokai­sel­le löy­tyy kyl­lä sopi­va.

Paras­ta työs­sä on Vee­ran mukaan onnis­tu­mi­sen tun­ne pit­kän tapah­tu­ma­päi­vän, esi­mer­kik­si sali­ban­dy­tur­nauk­sen, jäl­keen.
- On mah­ta­vaa, kun saa kai­ken orga­ni­soi­tua ja pidet­tyä lan­gat käsis­sä. Kun on itse vas­tuus­sa ja saa hom­mat hand­lat­tua.