Saimaan Tukipalvelut Oy:lle Ekokompassi ‑sertifikaatti

Sai­maan Tuki­pal­ve­lut Oy:n ympä­ris­tö­oh­jel­man uudis­ta­mi­nen käyn­nis­tyi nyky­ti­lan­teen kar­toi­tuk­sel­la vuo­den 2022 aika­na. Vas­tuul­li­suusau­di­toin­nin ja ser­ti­fioin­nin avul­la halut­tiin luo­da yhtiön pit­kään jat­ku­neel­le ympä­ris­tö­työl­le kon­kreet­tis­ta sisäl­töä, läpi­nä­ky­vyyt­tä ja seu­rat­ta­vuut­ta.

Kat­ta­van ana­ly­soin­ti- ja kehit­tä­mis­työn tulok­se­na yhtiöl­le myön­net­tiin 15.11.2023 Suo­men Luon­non­suo­je­lu­lii­ton Eko­kom­pas­si-ser­ti­fi­kaat­ti. Eko­kom­pas­si-ympä­ris­tö­jär­jes­tel­mä vali­koi­tui vas­tuul­li­suus­työ­ka­luk­si sen poh­jau­tues­sa kan­sain­vä­li­seen ISO 14001 ‑stan­dar­diin. Ser­ti­fioin­ti­jär­jes­tel­mä perus­tuu kym­me­neen kri­tee­riin, jot­ka orga­ni­saa­tion tulee täyt­tää.

- Yhtiön stra­te­gias­sa on jo aiem­min­kin huo­mioi­tu ympä­ris­tö­ar­vot ja pää­tös läh­teä vah­vis­ta­maan jo teh­ty­jä vas­tuul­li­suus­te­ko­ja oli luon­tai­nen kehi­ty­sas­kel koh­ti entis­tä vai­kut­ta­vam­paa ympä­ris­tö­po­li­tiik­kaa. Ympä­ris­tö­te­ki­jöi­den kar­toi­tus ja ana­ly­soin­ti loi­vat poh­jan tule­van toi­min­nan kehit­tä­mi­sel­le ja seu­ran­nal­le. Eko­kom­pas­si ser­ti­fi­kaat­ti yhdes­sä Suo­ma­lai­sen Työn Lii­ton loka­kuus­sa yhtiöl­le myön­tä­män Avain­lip­pu-mer­kin kans­sa toden­taa päi­vit­täin teke­määm­me vas­tuul­li­suus­työ­tä, toi­mi­tus­joh­ta­ja Saku Lin­na­mur­to taus­toit­taa. 

Ympä­ris­tö­jär­jes­tel­män raken­ta­mi­sen aika­na kuvat­tiin orga­ni­saa­tion ympä­ris­tö­ta­voit­teet ja ‑toi­men­pi­teet, mää­ri­tel­tiin seu­rat­ta­vat mit­ta­rit ja orga­ni­saa­tion ympä­ris­tö­lu­paus. Ympä­ris­tö­ta­voit­teis­sa kiin­ni­te­tään huo­mio­ta mm. vas­tuul­li­siin han­kin­toi­hin, ener­gian kulu­tuk­seen, vaa­ral­lis­ten jät­tei­den kier­rä­tyk­seen, käy­tös­sä ole­viin kemi­kaa­lei­hin, sekä logis­tiik­kaan ja liik­ku­mi­seen.

Sai­maan Tuki­pal­ve­lut Oy:n ympä­ris­tö­lu­paus:

Lupaam­me huo­mioi­da kai­kes­sa toi­min­nas­sam­me kes­tä­vän kehi­tyk­sen peri­aat­teet. Olem­me sitou­tu­neet kehit­tä­mään ja paran­ta­maan toi­min­taam­me entis­tä ympä­ris­töys­tä­väl­li­sem­mäk­si. Valit­sem­me yhteis­työ­kump­pa­neik­si yri­tyk­siä, joi­den tava­roi­den ja pal­ve­lui­den toi­mi­tus­ket­juis­sa ja pro­ses­seis­sa on huo­mioi­tu vas­tuul­li­suus. Olem­me muka­na luo­tet­ta­va­na kump­pa­ni­na asiak­kai­dem­me päi­vit­täi­ses­sä vas­tuul­li­suus­työs­sä.

Sai­maan Tuki­pal­ve­lut Oy — Vas­tuul­li­sia töi­tä lähel­lä­si

Lisä­tie­dot:  Saku Lin­na­mur­to,
toi­mi­tus­joh­ta­ja
040 190 6569