Mobiilisovellus koulu- ja päiväkotiruokailuun

Saimaan Tukipalvelut on ottanut käyttöön vuorovaikutteisen Mape-mobiilisovelluksen, joka tuo yhteen oppilaat, huoltajat ja ruokapalvelun tuottajan.

Saimaan Tukipalvelut Oy valmistaa aterioita kouluihin ja päiväkoteihin Lappeenrannassa, Imatralla ja Savitaipaleella. Jatkossa koulujen ja päiväkotien ruokalistat löytyvät kätevästi nettisivujen lisäksi uudesta maksuttomasta Mape-sovelluksesta. Mape on oppilaille, heidän huoltajilleen sekä koulujen ja päiväkotien henkilökunnalle tarkoitettu mobiilisovellus, josta ruokalistat, niiden allergeenit ja ravintosisällöt löytyvät reaaliaikaisesti. Sovelluksen on suunnitellut turkulainen elintarvikealan viestintätoimisto Foody Allen.

Ruokalistojen lisäksi Mapeen kootaan suosituimpien koulu- ja päiväkotiruokien reseptejä kotikeittiöissä hyödynnettäväksi sekä artikkeleja koulu- ja päiväkotiruokailuun liittyvistä uutisista ja ilmiöistä. Myös palautteen antaminen Saimaan Tukipalveluille onnistuu jatkossa helposti Mapen kautta. 
-”Ajanmukainen sovellus tarjoaa vuorovaikutteisen ja osallistavan kanavan oppilaille ja heidän huoltajilleen sekä myös henkilökunnalle. Sovellus mahdollistaa ja edistää uudella tavalla viestintää koulu- ja päiväkotiruokailusta,” kertoo palvelujohtaja Elina Särmälä Saimaan Tukipalveluista. 

Mapen myötä kouluravintoloissa myytävien välipalojen ostaminen käy jatkossa kätevästi älypuhelimella. Huoltajat lataavat oppilaan Mape-sovellukseen saldoa verkkosivuston 
www.mapekouluruoka.fi kautta, jonka jälkeen oppilas voi hyödyntää saldoa välipalojen ostamiseen kouluravintolassa.
-”Haluamme helpottaa maksullisten välipalojen ostamista nykyaikaisella, sovellukseen sisältyvällä digitaalisella välipalakortilla. Uusi sovellus mahdollistaakin välipalakortin oston silloin kun se huoltajalle sopii. Sovelluksen käyttö edistää lisäksi vastuullista, paperitonta toimintatapaa kun perinteisistä välipalalipuista luovutaan siirtymäajan jälkeen”, sanoo Särmälä.

Mape osallistaa käyttäjiään kuukausittain vaihtuvilla kysymyksillä esimerkiksi kouluruokatoiveisiin, raaka-aineisiin tai lempiherkkuihin liittyen. Kysymyksiin vastanneiden kesken arvotaan huippupalkintoja, kuten elokuvalippuja ja lahjakortteja. Vastauksista Saimaan Tukipalvelut saa arvokasta tietoa toimintansa kehittämiseen.
-”Mape on valtakunnallinen sovellus, joka on ollut käytössä Turun seudun kymmenessä kunnassa viime vuodesta lähtien. Palaute on ollut siellä erinomaista ja erityisesti digitaalista välipalakorttia on arvostettu niin lasten kuin vanhempienkin keskuudessa. Olemme iloisia, että myös Saimaan seutu lähtee mukaan Mapeen”, Foody Allenin yrittäjä Aki Wahlman sanoo.

Maksuttoman Mape-sovelluksen voi ladata App Storesta ja Play Kaupasta. Sovelluksessa on huomioitu tietoturvalaki ja sen käyttö on anonyymiä. Sovellus ei kysy, kerää eikä tallenna käyttäjän henkilötietoja tai sovelluksen käyttöön liittyviä tietoja. Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa turkulainen mainostoimisto ja ohjelmistotalo Moods Oy. 

Ohje välipalakortin ostamiseen löytyy Koulu- ja päiväkotiruokailu -sivulta.

 

mape_ kannykka-3_web.jpg


Lisätiedot:

Elina Särmälä
palvelujohtaja
Saimaan Tukipalvelut Oy
p. 040 827 4667
elina.sarmala@saimaantukipalvelut.fi

Aki Wahlman
yrittäjä
Foody Allen Oy
p. 040 548 1864
aki@foodyallen.fi