Ateria- ja puhtauspalveluiden toimiala vastaa kaikesta Saimaan Tukipalveluiden tuottamasta ateriapalvelusta Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien sekä Savitaipaleen kunnan varhaiskasvatuksessa, perus- ja lukio-opetuksessa. Saimaan Tukipalvelut tuottaa myös Etelä-Karjalan Hyvinvointialueen kohteiden ruuat sekä kotipalveluateriat maakunnan alueella Savitaipaletta ja Luumäkeä lukuun ottamatta.
Lappeenrannan ja Imatran päiväkotien ja koulujen siivous kuuluvat myös Ateria- ja puhtauspalvelut ‑toimialan vastuulle.
Vastuullisuus ja yhtiömme arvot näkyvät päivittäisessä työssämme. Käytössämme ovat ekologiset työskentelytavat, jotka ovat ympäristöohjelmamme mukaisia, ja joilla tuemme omistajiemme ilmastostrategiaa. Kaikissa tarvike- ja palveluhankinnoissa käytetään mm. vastuullisuus- ja ravitsemuskriteereitä. Olemme tarvittaessa apuna myös kohteiden jätelajittelun suunnittelussa ja opastuksessa.
Toimialalla työskentelee n. 400 ammattilaista
Keittiöissämme valmistetaan keskimäärin 23 000 ateriaa päivässä
Huolehdimme säännöllisesti 138 700 neliön puhtaudesta
Ateriapalvelut
Valmistamamme ateriat ovat terveyttä edistävää ruokaa. Kunnioitamme suomalaista ja paikallista ruokakulttuuria sekä huolehdimme hyvinvoinnista tarjoamalla herkullista, ravitsevaa ja monipuolista ateriapalvelua läpi koko ihmisen elinkaaren.
Aterioidemme takana on ammattitaitoinen ja työlleen omistautunut henkilökunta.
Päivän paras hetki!
Keittiötiloissamme suoritetaan säännöllisesti elintarvikehuoneistojen viranomaistarkastuksia. Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, joka tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon. Raportteihin pääset alla olevasta logosta.
Terveyttä edistävää ruokaa
Ravitsemussuositukset ovat aidosti ruokalistasuunnittelun ja ruoanvalmistuksen ohjenuorana. Noudatamme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan antamia suosituksia.
• Ravitsemushoitosuositus 2023
• Vireyttä seniorivuosiin — ikääntyneiden ruokasuositus 2020
• Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ruokailusta — Ruokailusuositus ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin 2019
• Terveyttä ja iloa ruoasta — Varhaiskasvatuksen ruokailusuositus 2018
• Syödään ja opitaan yhdessä — Kouluruokailusuositus 2017
• Syödään yhdessä – suositukset lapsiperheille 2016
• Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014
Sydänmerkki
Saimaan Tukipalveluilla on ollut käytössä sydänmerkki jo 10 vuotta! Suomen Sydänliitto ry on myöntänyt Saimaan Tukipalvelut Oy:lle Sydänmerkin käyttöoikeuden vuonna 2014. Saadakseen Sydänmerkin, tulee yrityksen tarjota laadukkaita ja ravitsemussuositusten mukaisia aterioita ja elintarvikkeita.
Sydänmerkin käyttöönotolla Saimaan Tukipalvelut Oy on halunnut tehdä näkyväksi pitkäjänteisen työnsä terveyttä edistävien aterioiden, laadukkaiden raaka-aineiden käytön ja ravitsemussuositusten mukaisen reseptiikan kehittämisestä.
Sydänmerkki-tunnus auttaa ruokailijaa tekemään parempia valintoja lounas- ja päivällispöydässä: merkin avulla voi entistä helpommin valita tarjonnasta ne aterian osat, jotka tukevat jaksamista ja hyvinvointia.
Sydänmerkki-ateria on maukas & monipuolinen kokonaisuus, johon kuuluu:
- pääruoka
- pääruoan kanssa tarjottava peruna, riisi- tai pastalisäke
- leipä ja kasvirasvalevite
- ruokajuoma
- salaatti tai muu kasvislisäke sekä öljypohjainen salaatinkastike
Aterian osissa rasvan määrä ja laatu sekä suolan ja kuitujen määrä ovat kohdallaan, ravitsemussuositusten mukaisesti.
Puhtauspalvelut
Ammattitaitoinen henkilökuntamme mahdollistaa puhtaat, viihtyisät ja turvalliset olosuhteet päiväkodeissa ja kouluissa. Työn hyvä laatu nykyaikaisia menetelmiä hyödyntäen on meille sydämen asia ja teemme kohteissa säännöllistä laadunseurantaa yhdessä asiakkaan kanssa.
Ylläpitosiivous
Hoidamme erilaisten kiinteistöjen säännöllisen ja päivittäisen ylläpitosiivouksen. Riittävän usein ja hyvin tehdyllä siivouksella vaikutetaan tilojen viihtyvyyteen, käyttömukavuuteen ja sisäilman laatuun.
Siivoustarpeeseen vaikuttaa asiakkaan haluama puhtaustaso ja kohteen erityisvaatimukset kuten esim. erityistä hygieniaa vaativat tilat sekä tilojen käyttötarkoitus ja ‑aste, kiinteistön pintamateriaalit sekä sijainti.
Perussiivous
Nykyisillä ylläpitosiivouksen tehokkailla menetelmillä perussiivousta tarvitaan harvemmin kuin ennen. Perussiivousta käytetään silloin, kun ylläpitosiivouksella ei päästä enää toivottuun lopputulokseen.
Perussiivouksella mm. poistetaan likaa ja pinttymiä eri pinnoilta, hoidetaan ja suojataan lattioita, pestään ikkunoita ja tekstiilikalusteita, puhdistetaan yläpölyt teknisistä tiloista, putkien ja ritilöiden päältä.
Yhdistelmätyö
Yhdistelmätyö toteutuu kohteissa, joissa on palvelukeittiö- ja siivoustyö yhdistetty tehokkaaksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Yhdistelmätyötä tekevä henkilöstömme on saanut koulutuksen kumpaankin tehtävään.
Toimialan yhteystiedot löydät täältä: