Ruokalistojen suunnittelussa hyödynnetään sesonkiajattelua siten, että ruokalistat vaihtuvat vuodenajan mukaan. Kevät/kesä ‑listoilla huomioidaan mm. uuden satokauden raaka-aineita ja syksy/talvi ‑listoilla juureksia ja jaksolla olevia suuria juhlapyhiä, kuten joulu.
Ateriat valmistetaan ensiluokkaisista raaka-aineista, suomalaisia ja erityisesti paikallisia ruokaperinteitä kunnioittaen.
Ruokalistojamme kehitetään jatkuvasti kasvispainotteisempaan suuntaan asiakastoiveet ja ruokatottumukset huomioiden. Kouluissa tarjotaan kaksi ateriavaihtoehtoa päivittäin, joista toinen on aina kasvis- ja toinen ns. sekaruokavaihtoehto. Päiväkodeissa kasvisruokavaihtoehto tarjotaan kerran viikossa. Henkilöstöravintoloissa on päivittäin tarjolla kolme vaihtoehtoa, joista yksi on aina kasvisruoka. Punaisen lihan tarjontaa on vähennetty ja korvattu kasvipohjaisilla proteiineilla.
Ruokalistoissa käytössä CO2-laskuri
Saimaan Tukipalvelut Oy kehittää aktiivisesti toimintaansa ilmastomuutoksen torjumiseksi. Kestävä kehitys ja vastuullisuus syntyvät monista eri strategiamme mukaisista teoista, joista yksi on valmistamamme ruoan hiilijalanjäljen huomiointi. Käytössämme on JAMIX CO2-laskuri, joka mahdollistaa hiilijalanjäljen tarkastelun jo ruokalistojen suunnitteluvaiheessa. Hyödynnämme tietoa mm. raaka-ainevalinnoissa, jotta pystymme kehittämään ateriakokonaisuuksia mahdollisimman ilmastoystävällisiksi, mutta myös antamaan arvokasta tietoa ruokailijoille eri ruokavaihtoehtojen ja aterian osien hiilijalanjäljestä.
CO2-laskurin löydät Saimaan Tukipalvelut Oy ruokalistasivustosta kohdasta ”päivä- ja viikkoruokalistat”, valitsemalla halutun ruokalistan ja porautumalla päivän lounaan kohdalta tarkempiin tietoihin. Valikosta löytyvät aterian ainesosat ja ravintoarvot, nyt uutena myös hiilijalanjälkilaskuri.
Etelä-Karjalan Hyvinvointialueen ruokalistat
Saimaan Tukipalveluiden ruokalistat ovat samansisältöiset koko maakunnan alueella, mutta niiden toteuttaminen poikkeaa toisistaan eri kuntien alueilla.
Etelä-Karjalan keskussairaala noudattaa omaa ruokalistaansa viiden viikon kierrossa. Sairaalalla on käytössä myös rakennemuunnetut ja tehostetut ruokalistat.
Ympärivuorokautinen palveluasuminen, asumisyksiköiden ja kotipalveluaterioiden viiden viikon ruokalistat ovat käytössä Lappeenrannassa, Imatralla, Ruokolahdella, Lemillä sekä Taipalsaarella yhteneväisellä rytmillä. Yhteisöllisen asumisen palvelupaikat noudattavat ympärivuorokautisen palveluasumisen ruokalistaa.
Rautjärven ja Parikkalan ympärivuorokautisen palveluasumisen ja kotipalveluaterioiden rytmi poikkeaa maakunnan muista ruokalistoista. Yhteisöllisen asumisen palvelupaikat noudattavat ympärivuorokautisen palveluasumisen ruokalistaa.
Savitaipaleen kunnan ympärivuorokautisen palveluasumisen ja kotipalveluaterioiden ateriapalvelun tuottaa Etelä-Karjalan Hyvinvointialue, mutta se noudattaa toiminnassaan Saimaan Tukipalveluiden ruokalistoja. Yhteisöllisen asumisen palvelupaikat noudattavat ympärivuorokautisen palveluasumisen ruokalistaa.
Päivä- ja viikkoruokalistat
Koulut
Päiväkodit
Henkilöstöravintolat
Etelä-Karjalan Keskussairaala (EKKS)
Rakennemuunnetut ja Tehostetut ruokalistat
Ympärivuorokautinen palveluasuminen
Ympärivuorokautinen palveluasuminen Parikkala ja Rautjärvi
Kotiateriapalvelu
Kotiateriapalvelu Parikkala ja Rautjärvi
Asumisyksiköt
Oheiset ruokalistat avautuvat JAMIX MENU ruokalistapalveluun.
Voit ladata älypuhelimeesi JAMIX MENU-sovelluksen App Storesta ja Google play ‑kaupasta, jolloin ruokalista kulkee aina mukanasi.